Kirkens Bymisjon, Gatejuristen Oslo

Er du jusstudent og ønsker praktisk erfaring ved siden av studiene? Eller er du en pensjonert jurist som vil bruke kompetansen din til noe meningsfullt?

Frivillig saksbehandler

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende, ideell og diakonal organisasjon som arbeider for et varmere samfunn i byer over hele Norge. Vår visjon er at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

Bli frivillig hos oss! Vi brenner for å bistå utsatte grupper med å ivareta sine rettigheter. Hos oss blir du en del av et engasjert og hyggelig fagmiljø og får nyttig arbeidserfaring.

Som frivillig saksbehandler får du praktisk erfaring fra en rekke rettsområder, med tett veiledning og oppfølging av en erfaren jurist. Arbeidsoppgavene er varierte og inkluderer blant annet saksbehandling, saksmottak og oppsøkende arbeid, telefonvakt og hyppig klientkontakt. Arbeidstiden er en fast dag i uken fra 09:00 til 16:00.  

Vi søker deg som forstår at det er stor forskjell på å ha rett og å få rett, og som vil bidra til at utsatte gruppers rettssikkerhet ivaretas.

Frivillighetsoppholdet innebærer arbeid en fast dag i uka fra mars 2023 og frem til begynnelsen av august 2024. Det er ordninger for fri i ferier slik at stillingen lar seg kombinere med sommerjobb og lignende.

Vi rekrutterer basert på en helhetlig vurdering av motivasjon, personlig egnethet og faglig nivå. Pensjonerte jurister/advokater og jusstudenter som har kommet langt i studiet oppfordres særlig til å søke. 

Våre tiltak  

ID-JURISTEN  
ID-juristen er et prosjekt som gir rettshjelp til personer utsatt for ID-tyveri og svindel, og som opplever juridiske utfordringer med bruk eller misbruk av eID. Tiltaket er en del av UiOs forskningsprosjekt Samfunnssikkerhet og digitale identiteter, og er et samarbeid mellom UiO, Gatejuristen, Jussbuss og JURK. Hos ID-juristen får du praktisk erfaring med et rettsområde under stadig utvikling, og tar del i oppstart og 
oppbygging av et nytt rettshjelpsprosjekt.   

UNG RETTSHJELP
Ung rettshjelp (tidligere kjent som Barnas jurist) gir gratis rettshjelp til barn og unge under 25 år. Tiltaket tar saker innen de fleste rettsområder, for eksempel husleierett, arbeidsrett, opplæringsrett, velferdsrett mm.   

Ung rettshjelp er opptatt av at barn og unge skal kjenne sine rettigheter, og gir også rettighetsinformasjon til unge gjennom sosiale medier og fysiske foredrag. Som frivillig må det påregnes å jobbe en ettermiddag/kveld i måneden, i tillegg til den faste arbeidsdagen, i forbindelse med oppsøkende arbeid eller foredragsvirksomhet.  

GATEJURISTEN   
Gatejuristen gir rettshjelp til mennesker som har eller har hatt et rusproblem. Tiltaket tar saker innen de fleste rettsområder, for eksempel gjeldsrett, velferdsrett, erstatningsrett, helserett, fengselsrett mm.   

Gatejuristen er et tradisjonsrikt tiltak med en variert klientgruppe. Det er stor etterspørsel etter rettshjelp i målgruppen, og som frivillig kan du forvente aktive og spennende dager.  

Arbeidsoppgaver

 • Behandle saker 
 • Klientmøter  
 • Saksmottak 
 • Foredragsvirksomhet (Ung rettshjelp) 
 • SoMe-virksomhet (Ung rettshjelp)  

Kvalifikasjoner og egenskaper

 • Fullført minimum tre semestre av jusstudiet. Langtkommende kandidater vil prioriteres
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Godt juridisk og menneskelig skjønn 
 • Strukturert og pålitelig
 • Effektiv og selvstendig 

Vi kan tilby

 • Et inspirerende miljø og muligheten til å utgjøre en forskjell i andre menneskers liv   
 • Unike erfaringer som vil kunne ha betydning for resten av livet
 • Grundig opplæring med interne og eksterne foredragsholdere   
 • Interessante faglige utfordringer og lærerik erfaring på en rekke rettsområder   
 • Klientkontakt og en egen portefølje med saker   
 • Et stort nettverk av jurister, advokater og fagpersoner
 • Frivillige som er studenter får fri eller kan bytte dager ved obligatorisk undervisning eller eksamener 

Kirkens Bymisjon er en livssynsåpen organisasjon. Vi ønsker å gjenspeile mangfoldet i samfunnet, og være en organisasjon med like muligheter for mennesker, uavhengig av kjønn, etnisitet, hudfarge, språk, religion/livssyn, funksjonsnedsettelse, alder eller seksuell orientering.

Den som ansettes må kunne arbeide i overensstemmelse med Kirkens Bymisjons målsetninger og verdier.

Ved spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med administrasjonskonsulent Ane Grundetjern Skjegstad, ane.grundetjern.skjegstad@bymisjon.no eller fagleder, Jørgen Markus Jørgensen, jorgen.jorgensen@bymisjon.no.

Søknadsfrist: 13.02.2023.

Tiltredelse: 07.03.2023.

Alle søknader  sendes inn elektronisk gjennom rekrutteringsportalen.

(Ønsker ikke kontakt med telefonselgere).

Del på:

Fylke:

 • Oslo

Søknadsfrist:

13.02.2023

Tiltredelse:

07.03.2023

Arbeidssted:

Gatejuristen Oslo

Kontaktpersoner:

Ane Grundetjern Skjegstad

mob: +47 466 34 977

Jørgen Markus Jørgensen

mob: +47 993 85 567

Adresse:

Skippergata 23 0154 Oslo