Kirkens Bymisjon, Heggeli oppvekst

Er du trygg, ansvarsfull og vil jobbe med barn i utfordrende livssituasjoner?

Miljøterapeut

Kirkens Bymisjon er en åpen og inkluderende, ideell og diakonal organisasjon som arbeider for et varmere samfunn i byer over hele Norge. Vår visjon er at alle mennesker erfarer respekt, rettferdighet og omsorg.

De barna som bor hos oss har utrygge, og som regel flere avbrutte relasjoner bak seg, og vår hovedoppgave er å gi barna nye relasjonserfaringer, og god traumebevisst omsorg. Vi forsøker å sette dem bedre i stand til å forstå sosiale situasjoner, å oppleve trygghet og mestre nærhet. Barna bor som regel lenge hos oss, og målet med institusjonsoppholdet er som regel at barnet kan flytte i fosterhjem på sikt. Men det kan også være tilbakeføring til familien, eller flytting til annet egnet tiltak. 

Når barna utvikler seg i positiv retning på et område jobber vi systematisk med utfordringer som er innenfor barnets nærmeste utviklingssone. Målet er å balansere forholdet mellom anerkjennelse, utfordringer og ro, for hvert enkelt barn, slik at de har mulighet til å utvikle seg i et passelig tempo. 

Miljøterapeutene jobber i tråd med traumebevisst omsorg og forståelsen i det teoretiske grunnlaget fra nevroaffektiv utviklingspsykologi, samt NMT (neurosequential model of therapeutics).  

Vi forsøker å ha et aktivt forhold til faget, og ønsker å knytte til oss miljøterapeuter som er interessert i å utvikle seg sammen med oss, og bidra inn i vårt fagmiljø, og som genuint ønsker å skape gode opplevelser sammen med barna våre. 
Det er også viktig for oss å knytte til oss miljøterapeuter som forstår at det å gjøre et barnehjem til et godt sted å være både handler om det mellommenneskelige men også det praktisk huslige. Vi er opptatt av rytme, og alle vi voksne må ta ansvar for å samarbeide godt i team, slik at barna opplever forutsigbarhet og kan slappe av hjemme. I tillegg er vi opptatt av at vi alle må være gode kollegaer for hverandre, og bidra til vårt gode arbeidsmiljø.

Vi søker to ansvarsfulle og trygg miljøterapeuter, 100% fast stilling, med evne til å takle utfordrende situasjoner i en hverdag som kan være uforutsigbar. Du må kunne jobbe selvstendig og i team, ha god fysisk og psykisk helse og være en trygg og stabil voksenperson for barna. Du bør ha et avklart forhold til egen historie, og en evne til å gjøre andre trygge. Det er en fordel om du er litt leken, men det er aller viktigst at du er en stødig voksen.  

Arbeidsoppgaver

 • Målrettet faglig og miljøterapeutisk arbeid i tråd med traumebevisst omsorg, nevroaffektiv utviklingspsykologi
 • Daglig omsorg for alle barna på avdelingen
 • Særkontaktansvar for et eller flere barn, som innebærer oppfølging av barnevernfaglig arbeid og samarbeid med andre instanser rundt barnet; praktisk, helsemessig og skolemessig oppfølging. 
 • Rapportskriving og annet skriftlig arbeid
 • Praktiske arbeidsoppgaver må påberegnes

Kvalifikasjoner og egenskaper

 • Sosialfaglig utdannelse på høyskolenivå.
 • Førerkort klasse B
 • Det stilles krav til politiattest for å tiltre i stillingen

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby

 • Spennende arbeidshverdag med engasjerte kolleger
 • Godt faglig og sosialt miljø
 • Selvstendig og fleksibel arbeidshverdag
 • En meningsfull jobb med stor mulighet for påvirkning
 • Lønn etter tariffavtale
 • Pensjonsordning

Kirkens Bymisjon er en livssynsåpen organisasjon som legger vekt på mangfold, og ser verdien i å gjenspeile samfunnet. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med minoritetsbakgrunn til å søke.

Vi ønsker å gjenspeile mangfoldet i samfunnet, og være en organisasjon med like muligheter for mennesker, uavhengig av kjønn, etnisitet, hudfarge, språk, religion/livssyn, alder eller seksuell orientering.

Den som ansettes må kunne arbeide i overensstemmelse med Kirkens Bymisjons målsetninger og verdier. 

Vi jobber etter medleverforskriften. Aktuelle kandidater må kunne jobbe i en slik arbeidstidsordning. 

Ved spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med nestleder Lena Lind, Lena.lind@bymisjon.no eller administrasjonsleder Torjus Rønnes, Torjus.jakobsen.ronnes@bymisjon.no.

Søknadsfrist: 05.02.2023.

Tiltredelse: Snarest.

Alle søknader  sendes inn elektronisk gjennom rekrutteringsportalen.

(Ønsker ikke kontakt med telefonselgere).

Del på:

Fylke:

 • Oslo

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Søknadsfrist:

05.02.2023

Tiltredelse:

Snarest

Arbeidssted:

Heggeli oppvekst

Kontaktpersoner:

Lena Lind

mob: +47 906 98 465

Torjus Jakobsen Rønnes

mob: +47 410 40 606

Adresse:

Ekebergveien 210b 1162 Oslo